Promedis Pharm a primit “Premiul pentru excelență în distribuție farmaceutică și pentru prevenția afecțiunilor articulare”

La editia 7 din 9 iunie 2022 a Galei Club Antreprenor, Promedis Pharm a castigat “Premiul pentru excelență în distribuție farmaceutică și pentru prevenția afecțiunilor articulare” Tinem sa multumim pe aceasta cale celor care ne sustin in special pacientilor si a specialistilor care au incredere in noi si in produselor noastre

Acidul nervonic si beneficiile acestuia pentru organism

Ce este acidul nervonic?

Acidul nervonic (NA) este un acid gras mononesaturat cu lanț lung care a fost extras inițial din creierul de rechin și a cărui structură chimică a fost descoperită cu mai mult de un secol în urma; este cunoscut și sub numele de acid din ulei de rechin sau acid selacoleic. S-a descoperit că creierul de rechin este capabil să se vindece singur într-o perioadă scurtă de timp după ce a fost grav lezat, ceea ce sugerează că NA are un impact unic în încurajarea reparării și regenerării fibrelor nervoase din regiunile cerebrale afectate.
Este cunoscut și sub numele de acid selacholeic sau acid cis-15-tetracosenoic. Colina, acidul fosforic, sfingosina și acidul gras alcătuiesc această substanță. Este deosebit de răspândit în materia albă a creierului animalelor și în țesuturile nervoase periferice. Este un membru esențial al familiei de acizi grași cerebroside din familia glicofingolipidelor și este o componentă crucială a mușchilor, a sistemului nervos central și a nervilor periferici.
Somonul regal, semințele de in, semințele de muștar galben, semințele de susan și nucile de macadamia sunt considerate ca fiind surse bune de acid nervonic.

Beneficiile acidului nervonic pentru organism

Acest acid ajută la menținerea sănătății creierului și inhibă demielinizarea. Studiile au demonstrat o relatie intre reducerea riscului de obezitate și acidul nervonic. Acesta poate ajuta în cazul bolilor de demielinizare, inclusiv adrenoleucodistrofia și scleroza multiplă, care sunt cauzate de lipsa acidului nervonic în sfingolipide.
Acidul nervonic este esențial pentru dezvoltarea și mentinerea sanatatii creierului, precum și pentru biosinteza și celulelor nervoase. Acidul nervonic este o componentă naturală a laptelui matern care ajută la dezvoltarea sistemului neurologic la sugari.
Studiile au evidentiat ca nivelurile reduse de acid nervonic au fost legate de un risc mai mare de apariție a tulburărilor psihotice la oameni iar suplimentarea cu NA este un tratament eficient dovedit pentru simptomele mai multor boli neurologice, inclusiv tulburările demielinizante. Într-un mod dependent de doză, Acidul nervonic poate acționa, de asemenea, ca un inhibitor necompetitiv al transcriptazei inverse a virusului imunodeficienței umane de tip 1 (HIV-1 RT).
La șoareci, creșterea NA din alimentație îmbunătățește metabolismul energetic, sugerând că ar putea fi o metodă utilă pentru tratarea obezității și a problemelor legate de obezitate.

alimente sursa de acid nervonic

Sursele de acid nervonic

Plantele sunt singurele surse sustenabile de acid nervonic.
Semințele uscate de acer truncatum (arțar purpuriu) au 46,6 % ulei, acizii grași cheie fiind acidul linoleic, acidul oleic și acidul erucic, care reprezintă 46,6 %, 33,9 % și, respectiv, 23,8 %. Mai ales, uleiul are o concentrație ridicată de acid nervonic (5,8%) și vitamina E (125,23 mg/100 g), izomerul fiziologic activ. Ca urmare, uleiul de semințe ar putea fi utilizat ca o sursă nouă de acid nervonic natural și vitamina E.
Concentrația de acid nervonic din planta Malania oleifera este declarată a fi excepțional de mare, variind între 40,92% și 50% din conținutul de lipide (de obicei trigliceride). Malania oleifera este endemică în provinciile vestice din Guangxi și în provinciile sud-estice din Yunnan, în sudul Chinei. Pe de altă parte, planta Malania oleifera este o specie pe cale de dispariție la nivel mondial, care figurează pe o listă de plante sălbatice esențiale protejate de stat. Prin urmare, nu există loc pentru extracția de Malania oleifera sălbatică. În unele zone ale plantațiilor, se testează plante de malania oleifera cultivate. Poate că, în viitor, vom avea opțiuni mai bune în materie de acid nervos. Deocamdată, însă, acer truncatum este cea mai bună sursă naturală de acid nervonic.

cutie de Etinerv

Etinerv este unul dintre putinele suplimente alimentare care contine doza maxima de Acid nervonic (100 mg) alaturi de Acid alfa-lipoic (600 mg), de L-acetil-carnitină; , Vitamina B3 (Nicotinamida); Seleniu-L-metionină, Vitamina B6 (clorhidrat de piridoxină) si Vitamina B12 (cianobalamină) este Etinerv.

Mecanismul de acțiune al acidului nervonic

Care este mecanismul de acțiune al acidului nervonic?

Mecanismul specific de acțiune al acidului nervonic este necunoscut în acest moment. Nu au existat multe studii sau studii privind mecanismul său. Cu toate acestea, se crede că acidul nervonic joacă o funcție cheie în formarea mielinei în celulele nervoase. Acidul nervonic este prima și singura substanță „magică” recunoscută de experți din întreaga lume ca fiind capabilă să repare căile cerebrale deteriorate – fibra nervoasă, precum și să favorizeze regenerarea și dezvoltarea celulelor nervoase.

Beneficiile pentru sănătate ale acidului nervonic

Există tot mai multe dovezi că suplimentarea acidului nervos din alimentație este benefică pentru nou-născuți și sugari în primele etape de dezvoltare a creierului. S-a demonstrat că acidul nervonic ajută în cazul tremurăturilor legate de boala Parkinson și al amorțelii legate de scleroza multiplă. De asemenea, poate fi util în tratamentul schizofreniei și în reducerea simptomelor timpurii ale bolii Alzheimer.

Acidul nervonic și bunăstarea mentală

Acidul nervonic este o componentă cheie a fibrelor nervoase și a celulelor nervoase din creier. Lipsa acidului nervonic provoacă o varietate de boli ale creierului, inclusiv sechele de apoplexie, demență senilă, paralizie cerebrală, atrofie cerebrală, pierderi de memorie, insomnie, amnezie și altele. În plus, acidul nervonic nu este produs în mod natural și trebuie suplimentat cu alimente naturale sau suplimente alimentare.

Acidul nervonic și boala Alzheimer

Prevenirea demenței (boala Alzheimer) și a atrofiei cerebrale este o problemă de actualitate în întreaga lume. Acidul nervonic a contribuit acum la această soluție. Acidul neronic poate traversa bariera hemato-encefalică și poate merge direct la părțile deteriorate ale fibrelor nervoase și ale celulelor nervoase, protejând regenerarea tecii, dizolvând eficient canalul de necroză tisulară, reparând fibrele nervoase răsucite și rupte, îmbunătățind alimentația nutritivă a fibrelor nervoase și ajutând persoanele în vârstă să își îmbunătățească memoria, să prevină și să trateze demența senilă.

doctor neurolog in fata unui monitor

Acidul nervonic și colesterolul bun HDL

S-a demonstrat că acidul nervonic controlează eficient lipidele din sânge, scade colesterolul periculos și crește colesterolul bun, atât în țară, cât și în străinătate. S-a dovedit că acidul nervonic reduce riscul de boli cardiovasculare și de boli de inimă.
Iată o listă a potențialelor avantaje ale acidului nervonic:
-anti-îmbătrânire
– efect antiimbatranire
-îmbunătățește apărarea imunitară

Cercetări recente indică faptul că acidul nervonic este eficient în tratamentul crizelor de epilepsiei.

Efectele adverse ale acidului nervonic

In urma studiilor clinice acidul nervonic este considerat a fi sigur, fără efecte secundare majore observate până în prezent. Nu se recomandă, totuși, supradozarea într-o perioadă scurtă de timp.

Dozajul acidului nervonic

Deoarece acidul neronic este foarte insolubil în apă, acesta este adminstrat în mod obișnuit sub formă de capsule. În general, se iau două capsule pe cale orală de două ori pe zi, una dimineața și cealaltă seara. Se recomandă administrarea acidului nervonic pur în doze cuprinse între 200 mg și 300 mg pe zi

Sursa foto: canva.com

Studii clinice:

https://pubchem.ncbi.nlm.nih.gov/compound/Nervonic_acid#section=Top

https://en.wikipedia.org/wiki/Nervonic_acid

http://www.hmdb.ca/metabolites/HMDB0002368http://herbnutritionals.com/herbal-extracts/nervonic-acid

http://herbnutritionals.com/herbal-extracts/nervonic-acid

 

Ce este acidul alfa-lipoic si care sunt beneficiile acestuia?

Acidul alfa-lipoic este un cofactor esential pentru celulele organismului uman.
Acidul lipoic este un tip de acid gras cu efect antioxidant care se gaseste in produsele alimentare cum ar fi in carnea rosie si organe (ficat si inima) precum si in diverse legume, cum ar fi cartofii, broccoli si spanacul.
Suplimentarea cu acid alfa-lipoic s-a dovedit a fi eficienta impotriva patologiei diabetice, in special a neuropatiei diabetice, precum si a unei varietati de alte tulburari pro-oxidante.

In cazul acidului lipoic, forma R este forma activa din punct de vedere fiziologic. Acidul lipoic sintetic (cunoscut si sub numele de acid alfa-lipoic) este un amestec al formelor R si S (racemic) de acid lipoic.
Existenta puntii de sulfura, care functioneaza ca un acceptor de electroni, confera acidului lipoic efectele sale antioxidante.
In imaginea de mai jos sunt cele doua forme de acid lipoic gasite in natura. Prin procese redox, aceste doua forme pot fi usor interconvertite.

molecula acid alfa-lipoic

Sursa imagine: https://www.researchgate.net/figure/Chemical-structure-of-lipoic-acid-LA-and-dihydrolipoic-acid-DHLA-Indicates-a_fig1_321755087

Indicatii de utilizare

Care este rolul acidului alfa-lipoic in organism?

Acidul alfa-lipoic este un acid organic cu puternice proprietati antioxidante atat direct, cat si indirect.
Acidului Alfa-Lipoic i se atribuie urmatoarele functii:

  • Actiuni antioxidante directe care sunt benefice atat in faza apoasa (citoplasmatica), cat si in faza lipidica (propriu-zisa a membranelor celulare). Datorita acestei proprietati, acidul alfa-lipoic apara organismul atat de radicalii liberi intracelulari, cat si de cei extracelulari, atat sub forma chimica, cat si biologica.Alti antioxidanti, cum ar fi vitamina C, vitamina E, coenzima Q10 si glutationul, sunt regenerati prin actiuni antioxidante indirecte.
  • Actiuni de chelatare impotriva metalelor grele, inclusiv a mercurului si a plumbului;
  • Activitati metabolice care sunt deosebit de utile pentru imbunatatirea metabolismului oxidativ al zaharului.

Datorita proprietatilor biologice enumerate mai sus, acidul alfa-lipoic este utilizat in principal ca antioxidant.
Acidul alfa-lipoic s-a dovedit a fi util in tratamentul diabetului si al consecintelor acestuia (cum ar fi neuropatia diabetica), al dislipidemiei, al aterosclerozei, al tulburarilor neurodegenerative si al leziunilor ischemice.
Expertii analizeaza, de asemenea, potentialul biologic in sport, care ar putea ajuta la evitarea leziunilor musculo-tendinoase cauzate de speciile reactive de oxigen produse in cantitati uriase in timpul antrenamentelor riguroase.

Eficacitate si proprietati

Ce avantaje s-a demonstrat ca are acidul alfa-lipoic conform studiilor?

Actiunea biologica a acidului alfa-lipoic, in special ca antioxidant, este sustinuta de studiile publicate in prezent in literatura de specialitate.
O evaluare amanuntita a literaturii de specialitate, care se concentreaza in principal pe modele experimentale, releva unele promisiuni substantiale asa cum vom prezenta mai jos.

Acidul alfa-lipoic in functia cardiovasculara

Capacitatea acidului alfa-lipoic de a suprima oxidarea colesterolului LDL este considerata a fi motivul fundamental al efectului sau protector intrigant asupra functiei cardiovasculare.
De fapt, unul dintre cei mai bine cunoscuti factori de risc pentru bolile aterosclerotice, mai exact pentru dezvoltarea temutei placi de aterom, este oxidarea micilor particule LDL.

testare glicemie diabet

Acidul alfa-lipoic in gerontologie

Acidul Alfa-Lipoic este considerat de numerosi ani unul dintre cele mai eficiente tratamente anti-imbatranire.
Functiile anti-imbatranire ale Acidului Alfa-Lipoic sunt:
antioxidanta care ajuta la mentinerea integritatii functionale si structurale a tesuturilor si organelor, inclusiv a ficatului;
metabolica, utila in prevenirea aparitiei complexelor de glicozilare avansata si imbunatatirea metabolismului glucozei (factori ai imbatranirii).

Diabetul si acidul alfa-lipoic

In ciuda efectelor sale sensibile la hipoglicemie, acidul alfa-lipoic este eficient in tratamentul patologiei diabetice, in special al neuropatiei diabetice.
In realitate, mai multe investigatii stiintifice au aratat ca utilizarea acidului alfa-lipoic timp de cateva saptamani poate contribui la reducerea mai multor simptome comune ale neuropatiei, cum ar fi parestezia, disconfortul si senzatia de arsura la nivelul extremitatilor.
Impactul ameliorativ asupra vasculaturii nervoase pare sa fie in centrul acestei activitati.

Sportul si acidul alfa-lipoic

Utilizarea acidului alfa-lipoic in cazul sportivilor ar fi justificata in primul rand datorita efectului sau mioprotector impotriva radicalilor liberi din oxigen.
Unele cercetari, in mare parte experimentale, au aratat ca acidul alfa-lipoic, atunci cand este combinat cu alti antioxidanti, are capacitatea de a:
preintampina reducerea activitatii glutation-transferazei induse de exercitiile fizice intense;
protejeaza muschii impotriva leziunilor oxidative;
previne peroxidarea lipidelor membranare.

Dozare si utilizare

Acidul alfa-lipoic – Cum se utilizeaza

Dozele de acid alfa-lipoic cel mai des prescrise sunt de 300-600 mg pe zi, timp de cel putin trei saptamani.
Atunci cand simptomele sunt acute, doza recomandata este de 600 mg/zi; cu toate acestea, 300 mg/zi este cantitatea recomandata in faza de intretinere.
Unul dintre cele mai bune suplimente alimentare care contine doza maxima de Acid alfa-lipoic (600 mg) alaturi de L-acetil-carnitină; Acid nervonic, Vitamina B3 (Nicotinamida); Seleniu-L-metionină, Vitamina B6 (clorhidrat de piridoxină) si Vitamina B12 (cianobalamină) este Etinerv.

Etinerv
Proprietatile chimice ale Acidului Alfa-Lipoic permit o absorbtie intestinala eficienta la nivelul intestinului subtire, precum si o biodistributie excelenta la nivelul sistemului nervos central si capacitatea de a trece bariera hemato-encefalica.

Efecte Adverse

Utilizarea acidului alfa-lipoic la nivelurile indicate este de obicei bine tolerata si lipsita de efecte secundare semnificative din punct de vedere clinic.
Desi efectele unui exces de acid alfa-lipoic nu sunt pe deplin intelese, in literatura de specialitate exista unele dovezi despre hipoglicemia indusa si foarte rar despre raspunsuri alergice cutanate.

Studii clinice:

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6723188/

https://www.hindawi.com/journals/omcl/2019/3276958/

https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0753332221010921

https://dmsjournal.biomedcentral.com/articles/10.1186/1758-5996-6-80

https://link.springer.com/article/10.1007/BF00400603

Autor: Alex M.

Sursa imagini: canva.com

Comunicat de presa Antena 3 – Un nou parteneriat de succes pentru Promedis Pharm

Comunicat de presa Atena 3 din data de 15.02.2022:

“Compania Promedis Pharm anunță un parteneriat strategic cu unul dintre cele mai importante depozite farmaceutice din UE, detinut de un fond de investitii.

Expertiza combinată a celor două organizații va aduce beneficii reale pacienților, atat in ceea ce priveste disponibilitatatea pe piata cat si in ceea ce priveste costurile acestor produse pe piata din Romania.

Partenerul German va susține compania Promedis Pharm pe toată perioada parteneriatului urmând sa dezvolte pe termen lung mai multe proiecte împreuna, inclusiv un lant de 20 clinici cu sistem unic de orientare catre tratamentele usoare si rapide destinate afectiunilor articulare. Acestea vor fi deschise in cele mai importante orase din Romania

“Colaborarea cu unul dintre cei mai puternici furnizori de dispozitive medicale la nivel european ne va ajuta să ducem disponibilitatea acestor produse folosite in domeniul ortopedic la un nivel superior pe piata din Romania”, a declarat Maria Roxana Talpan, CEO Promedis Pharm.”Acest parteneriat strategic reunește expertiza noastră colectivă și reprezintă un pas important în direcția creării unui mediu concurential benefic actului medical in general si pacientilor in special, deasemeni, Promedis Pharm intentioneaza sa revolutioneze abordarea tratamentelor intra-articulare, sa detina portofoliul complet cu toate produsele din aceasta categorie dar sa dezvolte si serviciile integrate in aplicarea acestor tratamente. Urmeaza contractari cu medici specialisti si deschiderea lantului de clinici, insa este devreme sa discutam despre asta”.”

Sursa: https://www.antena3.ro/economic/un-nou-parteneriat-de-succes-pentru-promedis-pharm-629259.html

Promedis Pharm, noul partener din viața CSM București!

Incepand cu anul 2022 suntem parteneri oficiali ai CSM Bucuresti si sprijinim performanta.

Va prezentam mai jos comunicatul de presa al clubului din data de 8 februarie 2022:

“Când presiunea unui meci este uneori prea mare, am găsit soluția perfectă pentru ca jucătoarele noastre să fie apte de victorie!

Cei de la Promedis Pharm s-au alăturat Clubului Sportiv Municipal București pentru a fi alături de noi în recuperarea cât mai rapidă a jucătoarelor, înainte și după un meci solicitant și pentru a susține drumul spre performanța, la cel mai înalt nivel. Ne dorim întotdeauna ce este mai bun pentru sportivii CSM București, iar noii noștri prieteni de la Promedis dispun doar de produse de calitate la standarde superioare, fabricate exclusiv în UE și create cu formule atent selectate și foarte concentrate pentru eficiența maximă!

Promedis Pharm a fost înființată în anul 2017 și, chiar dacă este o companie tânără, echipa pe care o au este formată din specialiști cu peste 12 ani de experiență în domeniul farmaceutic pe piața din România! Produsele acestora sunt create pe baza unui studiu intens, atent selectate și cu rol specific.

Pasiunea pentru sănătate și respectul lor pentru oameni, îi fac să fie mereu în căutare de inovații în domeniul farmaceutic și să contacteze cei mai mare producători și dezvoltatori de suplimente alimentare. Produsele dețin certificări, atât pe partea de calitate a ingredientelor, cât și pe practicile de producție!

Aceștia se bazează pe valori bine stabilite, pe care le găsim și în echipa #CSMB:

  • Prevenția – “promovăm zi de zi, în munca noastră, importanța prevenției. Sănătatea trebuie să fie ceva ce ne preocupă constant, iar un stil de viață sănătos, ne va ajuta să limităm și să întârziem administrarea medicamentelor pentru diverse afecțiuni.
  • Echilibrul – “Suplimentele alimentare pot să aibă nenumărate beneficii. Administrate corect, acestea pot ajuta la asigurarea cantității adecvate de substanțe nutritive esențiale în organism sau la menținerea stării de sănătate și a unui nivel optim de performanță!
  • Sănătatea fizică și psihică“SĂNĂTATEA NU ESTE UN LUX, iar grija pentru sănătate trebuie să fie ceva constant și trebuie să înțelegem că timpul în care nu ne preocupăm de starea sănătății fizice și psihice este un timp pierdut!

 Mulțumim Promedis pentru că sunteți alături de noi! Hai, CSM!”

Sursa comunicat de presa:

https://www.csmbucuresti.ro/stire/2138-promedis-pharm-noul-partener-din-viata-csm-bucuresti

Injectiile cu acid hialuronic in genunchi şi beneficiile acestora

Cand spunem Artroza genunchiului (gonartroza) sau Osteoartrita ne referim la o afecțiune degenerativă care apare atunci când cartilajul protector care amortizează si protejeaza capetele oaselor, începe să prezinte leziuni. Deși este un proces adesea imposibil de evitat, atât evoluţia cât şi gradul de invalidare a artrozei pot fi gesionate de către persoana afectată prin injectiile cu acid hialuronic. În acest articol, ne vom concentra pe vâsco-suplimente, mai exact pe injecțiile cu acid hialuronic.

inflamatie articulatie genunchi

Ce sunt infiltratiile sau injectiile cu acid hialuronic in genunchi?

Corpul noastru produce în mod natural acid hialuronic pentru a menţine cartilajul articular sănătos şi pentru a absorbi din presiunea de pe articulatii. Cu toate acestea, pe măsură ce îmbătrânim, producția sa se reduce semnificativ. Aceste injecții contribuie la aportul de acid hialuronic al organismului și ajută la menținerea vâscozităţii lichidului sinovial. Sunt deosebit de benefice în cazurile în care analgezicele și alte tratamente sunt ineficiente, în special daca deţin caracteristicile optime cum este cazul injectiilor

De asemenea, un alt factor esenţial este tipul de produs, cel mai actual fiind monodoza (Synart), menit a se injecta o singură dată, periodic. Beneficiul este riscul scăzut de infectare la injectare (vs tratamentul cu 3-5 doze), mai puţin timp petrecut la medic pentru injectare ( 1 vizită vs 3-5 vizite) şi evident costuri reduse per tratament final comparativ cu produsele în seringă mai mică şi slab concentrate ce trebuie facute la interval de o săptămână de mai multe ori (3-5).

doctor care face injectii cu acid hialuronic synart in genunchi

Care sunt beneficiile unei injectii pentru artroza?

Ungere:

Acidul hialuronic are o vâscozitate ridicată, ceea ce îi permite ca lichidul sinovial sa asigure o mare absorbție a șocurilor și lubrifierea articulațiilor genunchiului (sau şold, gleznă ş.a). Ajută la reducerea frecării articulațiilor, reducând astfel durerea, rigiditatea și degradarea cartilajului.

Analgezic:

În unele cazuri precum cel al produsului Synart pentru infiltratii intra-articulare, moleculele de acid hialuronic creează o graniță în jurul terminațiilor nervoase din genunchi care împiedică transmiterea semnalelor de durere către creier. Fricțiunea redusă a genunchiului ajută de asemenea, la prevenirea durerii.

Efectele secundare sunt minime:

Injecțiile cu acid hialuronic oferă efecte secundare puțin sau deloc în comparație cu injecțiile cu steroizi. După o injecție, este posibil să aveți dureri minore și puțină acumulare de lichid articular, cu înroşire şi inflamaţie superficiale. Aceste efecte secundare pe termen scurt se îmbunătățesc în câteva zile. În cazuri rare, injecția poate provoca inflamații crescute, caz în care specialistul vă va recomanda administrarea unui antiinflamator timp de câteva zile.

Timp minim de recuperare:

Ar trebui să puteți continua activitățile zilnice imediat după administrarea unei injecții. Cu toate acestea, evitați activitățile extenuante, cum ar fi alergarea, urcatul prea multor trepte sau ridicarea de greutăţi, timp de aproximativ două zile după tratament.

beneficii_sanatate_acid_hialuronic_synart

Cât durează efectul efectul injecțiilor cu acid hialuronic?

Aceste injectii pentru artroza oferă ameliorare timp de 6 până la 12 luni însă factorul decisiv în această privinţă este stadiul în care se prezinta pacientul la medicul ortoped (greutatea corporală, activităţile zilnice, vârsta etc) Acestea fiind spuse, este important de reţinut că poate dura câteva săptămâni până când injecția începe să îşi facă efectul.

Sunt infiltraţiile cu acid hialuronic o alternativă la chirurgia genunchiului?

Aceste injectii cu acid hialuronic in genunchi precum Synart sunt utilizate în principal pentru ameliorarea simptomelor osteoartritei. Mulți pacienți ajung să fie operați la genunchi în viitor, dar aceste injecții îi ajută să le câştige câțiva ani buni înainte ca acest lucru să se întâmple. Acest timp le permite să se pregătească mental și financiar pentru operație. Sunt pacienţi care datorită acestui tip de tratament (administrat din timp şi constant) pot chiar evita protezarea genunchiului.

 

 

 

PROYAL

Inlocuitor temporar al lichidului sinovial, pentru persoanele cu artroza degenerativa sau traumatica de sold sau genunchi 

Când suferiti de artroza poate fi foarte dificil să mentineti activitățile zilnice, cum ar fi mersul pe jos, urcarea și coborârea scărilor și practicarea sportului. Dacă suferiți de artroza  la genunchi sau oricare alta articulatie sinoviala și nu ați găsit încă o terapie utilă, INJECTIILE INTRA-ARTICULARE PROYAL POT SA REPREZINTE O SOLUTIE 

Ce este viscosuplimentarea?

Viscosuplimentarea este o opțiune de tratament pentru cei cu artroza a genunchiului, soldului sau gleznei. Se administrează o injectie sau o serie de injecții în articulația afectata.  Prin înlocuirea fluidului articular subțiat al articulației afectate, cu acid hialuronic PROYAL (o substanță naturală în fluidul articulației sănătos), lubrifierea va fi asigurată din nou pentru articulație. Protecția crescută a articulației și scăderea durerii sunt rezultatul acestei terapii.

Ce este acidul hialuronic?

Acidul hialuronic este o componentă cheie a fluidului articular. Oferă fluidului articulației calitatea sa vâscoasă, alunecoasă, care ajută la formarea „pernei” pentru a vă proteja articulația genunchiului atunci când sunteți în picioare. De asemenea, ajută suprafețele acoperite de cartilaj ale oaselor să alunece mai ușor unul pe celuilalt, reducând astfel frecarea articulațiilor.

Articulațiile afectate de osteoartrita au, de obicei, o concentrație mai scăzută de acid hialuronic în fluidul articulațiilor decât articulațiile sănătoase și, prin urmare, o protecție mai mică împotriva fricțiunilor articulare și a impactului. Experții consideră că acest lucru accelerează și mai mult procesul de degenerare a articulațiilor, ceea ce vă poate face durerile de genunchi și mai grave. Cu cat afectiunea inainteaza cu atat va fi mai greu de abordat. ESTE EXTREM DE IMPORTANT SA CONSULTATI UN SPECIALIST CHIAR DE LA CELE MAI MICI SIMPTOME DUREROASE LA NIVELUL ARTICULATIILOR

Cum funcționează PROYAL?

După cum sugerează și numele său, vâsco-suplimentarea suplimentează artificial vâscozitatea naturală a fluidului articular. Prin injectarea acestui produs în genunchi (oricare articulatie), ne așteptăm la o lubrifiere temporară a articulației genunchiului, reducând astfel durerea, îmbunătățind funcția și la încetinirea procesului de degradare articulara.

Prin adăugarea de acid hialuronic la fluidul articular existent al unui genunchi afectat, scopul este:

  • REDUCEREA DUREREA 
  • IMBUNATATIREA CAPACITATII DE MISCARE 
  • RELUAREA UTILITATII MEMBRULUI AFECTAT
  • SE INCETINESTE SEMNIFICATIV PROGRESIA BOLII

Cui se adreseaza injecțiile de suplimentare a vascozității?

Pacientul tipic care ar lua în considerare visco-suplimentarea are artroza la genunchi și a eșuat sau a avut o îmbunătățire limitată cu medicamente, injecții cu corticosteroizi și exerciții terapeutice. PROYAL poate fi luat în considerare la cei care încearcă să întârzie sau să evite intervenția chirurgicală de protezare a genunchiului. Tratamentul aplicat intr-un stadiu avansat nu va putea inlocui interventia chirurgicala. De aceea este important a se administra in stadiile incipiente.

 

1 cutie de Istaflux CADOU la comenzi de minim 250 Ron
+
X
Adauga in cos