injectiile cu acid hialuronic in genunchi

Injectiile cu acid hialuronic in genunchi şi beneficiile acestora

Cand spunem Artroza genunchiului (gonartroza) sau Osteoartrita ne referim la o afecțiune degenerativă care apare atunci când cartilajul protector care amortizează si protejeaza capetele oaselor, începe să prezinte leziuni. Deși este un proces adesea imposibil de evitat, atât evoluţia cât şi gradul de invalidare a artrozei pot fi gesionate de către persoana afectată prin injectiile cu acid hialuronic. În acest articol, ne vom concentra pe vâsco-suplimente, mai exact pe injecțiile cu acid hialuronic.

inflamatie articulatie genunchi

Ce sunt infiltratiile sau injectiile cu acid hialuronic in genunchi?

Corpul noastru produce în mod natural acid hialuronic pentru a menţine cartilajul articular sănătos şi pentru a absorbi din presiunea de pe articulatii. Cu toate acestea, pe măsură ce îmbătrânim, producția sa se reduce semnificativ. Aceste injecții contribuie la aportul de acid hialuronic al organismului și ajută la menținerea vâscozităţii lichidului sinovial. Sunt deosebit de benefice în cazurile în care analgezicele și alte tratamente sunt ineficiente, în special daca deţin caracteristicile optime cum este cazul injectiilor

De asemenea, un alt factor esenţial este tipul de produs, cel mai actual fiind monodoza (Synart), menit a se injecta o singură dată, periodic. Beneficiul este riscul scăzut de infectare la injectare (vs tratamentul cu 3-5 doze), mai puţin timp petrecut la medic pentru injectare ( 1 vizită vs 3-5 vizite) şi evident costuri reduse per tratament final comparativ cu produsele în seringă mai mică şi slab concentrate ce trebuie facute la interval de o săptămână de mai multe ori (3-5).

doctor care face injectii cu acid hialuronic synart in genunchi

Care sunt beneficiile unei injectii pentru artroza?

Ungere:

Acidul hialuronic are o vâscozitate ridicată, ceea ce îi permite ca lichidul sinovial sa asigure o mare absorbție a șocurilor și lubrifierea articulațiilor genunchiului (sau şold, gleznă ş.a). Ajută la reducerea frecării articulațiilor, reducând astfel durerea, rigiditatea și degradarea cartilajului.

Analgezic:

În unele cazuri precum cel al produsului Synart pentru infiltratii intra-articulare, moleculele de acid hialuronic creează o graniță în jurul terminațiilor nervoase din genunchi care împiedică transmiterea semnalelor de durere către creier. Fricțiunea redusă a genunchiului ajută de asemenea, la prevenirea durerii.

Efectele secundare sunt minime:

Injecțiile cu acid hialuronic oferă efecte secundare puțin sau deloc în comparație cu injecțiile cu steroizi. După o injecție, este posibil să aveți dureri minore și puțină acumulare de lichid articular, cu înroşire şi inflamaţie superficiale. Aceste efecte secundare pe termen scurt se îmbunătățesc în câteva zile. În cazuri rare, injecția poate provoca inflamații crescute, caz în care specialistul vă va recomanda administrarea unui antiinflamator timp de câteva zile.

Timp minim de recuperare:

Ar trebui să puteți continua activitățile zilnice imediat după administrarea unei injecții. Cu toate acestea, evitați activitățile extenuante, cum ar fi alergarea, urcatul prea multor trepte sau ridicarea de greutăţi, timp de aproximativ două zile după tratament.

beneficii_sanatate_acid_hialuronic_synart

Cât durează efectul efectul injecțiilor cu acid hialuronic?

Aceste injectii pentru artroza oferă ameliorare timp de 6 până la 12 luni însă factorul decisiv în această privinţă este stadiul în care se prezinta pacientul la medicul ortoped (greutatea corporală, activităţile zilnice, vârsta etc) Acestea fiind spuse, este important de reţinut că poate dura câteva săptămâni până când injecția începe să îşi facă efectul.

Sunt infiltraţiile cu acid hialuronic o alternativă la chirurgia genunchiului?

Aceste injectii cu acid hialuronic in genunchi precum Synart sunt utilizate în principal pentru ameliorarea simptomelor osteoartritei. Mulți pacienți ajung să fie operați la genunchi în viitor, dar aceste injecții îi ajută să le câştige câțiva ani buni înainte ca acest lucru să se întâmple. Acest timp le permite să se pregătească mental și financiar pentru operație. Sunt pacienţi care datorită acestui tip de tratament (administrat din timp şi constant) pot chiar evita protezarea genunchiului.

 

 

 

6 Comments

  1. Bună.Vreau să știu dacă Reviscon,este bun pentru gonatroză. Mulțumesc anticipat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X
Add to cart